Pikavippi heti tilille

Pikavippi ja pikalaina - vertaile ja valitse

Kaikki markkinoiden pikavipit syynissä!

Pikavippien kulut – 19.6.2016

Avainsanat: ,

pikavippien kulut

Älä rupea vääntämään takaisinmaksusta vippifirmojen kanssa – sitä vääntöä et voita!

Kun haet ensimmäistä kertaa pikavippiä, kannattaa tarkistaa lainaehdot ja korkorakenne tarkkaan. Pikavipeissä on todellakin eroja – erityisesti kulujen suhteen. Joissakin vipeissä vuosikorko on alhainen: nykyään voit saada pikavippiä jopa alle 30% vuosikorolla. Joillakin luotonantajilla asia ei kuitenkaan ole näin: esimerkiksi Vivuksen vuosikorko on täysin käsittämätön 440 prosenttia.

Onko todellinen vuosikorko todenmukainen?

Luotonantajien tulee lain mukaan ilmoittaa vippisivustoillaan tarjoamiensa pikavippien todellisista vuosikoroista. Käytännössä kaikki tekevätkin nykyään niin. Toisin oli vielä puoli vuosikymmentä sitten, kun pikavippiä sai mainostaa hämärillä metodeilla: ”Ilmainen vippi 14 vuorokaudeksi!” ei ollut lainkaan harvinainen mainoslause vielä vähän aikaa sitten. Mainossivulla ei ollut mainintaakaan todellisesta vuosikorosta, joka saattoi nousta tuhansiin prosentteihin. Onneksi asia on nyt toisin.

Ei enää piilomainontaa – pikavipin hinta on selvästi esillä

Lainsäätäjät ovat vihdoin saaneet kuriin virheellisen ja valheellisen mainostamisen, joka piinasi alan rehellisiä toimijoita vuosikausien ajan. Nykyään mikään pikavippi ei aja ottajaansa perikatoon, ellei asiakas yritä tuhota talouttaan oikein olan takaa.

Pikavippien todelliset vuosikorot liikkuvat nykyään 25-440 prosentin välillä

Monet muistelevat kauhulla aikoja, kun ihmiset ajautuivat taloudellisiin katastrofeihin otettuaan pikavippiä. Tämä johtui siitä, että vuosia sitten oli täysin laillista, vaikkakin hyvin moraalitonta kiskoa tuhansien prosenttien vuosikorkoa pikavipeistä.

Nykyään pikavippien vuosikorot liikkuvat aika lailla välillä 25-440. Tällä hetkellä pienintä vuosikorkoa tarjoaa Ostosraha, mutta firma keskittyy pitkän aikavälin takaisinmaksuaikoihin minkä myötä vipille tulee hintaa käytännössä saman verran kuin muilla firmoilla. Niinsanottu ”korkokuningas” on Vivus, joka tarjoaa 440% korolla vippiä, kuten aikaisemmin tuli jo todettua. Kyllä, ensimmäinen vippi on teoriassa ilmainen Vivukselta, mutta siihenkin tulee kulut jos et maksa sitä ajoissa takaisin, mikä tarkoittaa yleensä 14-30 vuorokautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pikavippihetitilille.fi 2019

Yhteystiedot